E to je ruganje premijeru

Svetske vesti - Četvrtak 13.11.2014 - 16:19

Stotinak Australijanaca zabilo je u četvrtak glavu u pesak na jednoj plaži u Sidneju kako bi se narugali premijeru Toniju Abotu koji se, prema njihovom mišljenju, ponaša kao noj kada je reč o klimatskim promenama.

(Foto: Blic) (Foto: Blic)
Kako prenose lokalni mediji, akcija protiv globalnog zagrevanja na Bondi Biču okupila je više od stotinu ljudi koji su tokom tri minute držali glavu u pesku u znak protesta.
 
Domaćin samita lidera zemalja članica G20, koji se ovog vikenda održava u Brizbejnu, šef australijske konzervativne vlade Toni Abot zamerio se ekolozima ukidanjem poreza za emisiju ugljenika koju su dosad plaćale kompanije koje najviše zagađuju okolinu.
 
Oni mu zameraju i što pitanje klimatskih promena nije stavio na dnevni red predstojećeg samita G20.
 
- Odbijanje Tonija Abota da uvrsti klimatske promene u agendu G20 i očigledno nastojanje njegove vlade da uguši sektor obnovljive energije pokazuju da je rešen da drži glavu u pesku pred najvažnijim pitanjem našeg doba - izjavio je organizator manifestacije Iden Tehan.
 
Abot je ukinuo i porez na dobit industrije uglja, dok su investicije u trajne energije smanjene za 70 odsto.
 
Blic, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: