Egipat: Policija greškom pobila turiste

Svetske vesti - Ponedeljak 14.09.2015 - 09:36

Najmanje 12 meksičkih turista i vodiča je poginulo, a 10 je ranjeno je kada su na njihov konvoj, greškom, zapucali pripadnici egipatskih snaga bezbednosti.

Ranjenici prebačeni u bolnicu. Foto: Twiteer Ranjenici prebačeni u bolnicu. Foto: Twiteer

Egipatsko ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da je mešovita policijsko-vojna jedinica, tokom potere za teroristima Islamske države, greškom napala konvoj u pustinji na severozapadu Egipta u kojem su se nalazili turisti.

Ranjenici su prebačeni u bolnicu, navodi se u saopštenju.

Portparolka egipatskog Ministarstva za turizam Raša Azazi rekla je da turistička kompanija koja je organizovala posetu "nije imala dozvolu i nije obavestila vlasti".

Napad se dogodio u crnoj pustinji El-Vahat el-Baharija na 370 kilometara od Kaira, područje van onog koje posećuju strani turisti.

Meksički predsednik Enrike Pena Nijeto osudio je incident i zahtevao detaljnu istragu.

Meksičko ministarstvo inostranih poslova potvrdilo je da su namanje dva državljana Meksika ubijena i da se radi na potvrdi identiteta ostalih žrtava.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: