Ekstremni desničari osvajaju Francusku

Svetske vesti - Ponedeljak 31.03.2014 - 08:15

Ekstremno desničarska partija Nacionalni front pobedila je u ukupno 15 gradova na lokalnim izborima u Francuskoj u nedelju.

Nacionalni front vlada u 15 gradova Nacionalni front vlada u 15 gradova
Nacionalni front je pored četiri grada - Tulona, Oranža, Vitrola i Marinjana u kojima već vlada, pobedio u još 11 gradova, među kojima su Dre, Bezje, Frežis, Mant-la-Vil kod Pariza, a i imaće i trećinu odbornika u Marseju.
 
Analitičari smatraju da je ekstremna desnica postala "treća velika politička sila u Francuskoj" i dodaju da popularnost te stranke jača jer "građani ne nalaze podršku u postojećim, tradicionalnim strankama".
 
Ekstremno desničarska stranka osvojila neke gradove srednje veličine i njegovi lideri su ove rezultate nazvali najboljim u njihovoj istoriji.
 
Ta stranka protivi se Evropskoj uniji i usredsređuje se na francusku tradicionalnu kulturu i visoku stopu nezaposlenosti. Zalaže se za ograničavanje doseljavanja stranaca u Francusku, za veća ulaganja u odbranu, za cenzuru kulture, uvođenje smrtne kazne i evroskepticizam.
 
Tokom predizborne kampanje, partija je dobi pažnju medija kandidovanjem spornih ličnosti, među kojima su bili porno-zvezda i neonacista. 
 
Beta

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: