Globalna ekonomija se oporavlja

Svetske vesti - Nedelja 13.04.2014 - 01:34

Globalna ekonomija se polako oporavlja, a dobrim sprovođenjem ekonomskih programa moguće je izbeći rizike koji bi mogli da negativno utiču na oporavak, zaključeno je na sastanku najviših zvaničnika Međunarodnog monetarnog fonda.

Svet se oporavlja od krize; SAD koče oporavak Svet se oporavlja od krize; SAD koče oporavak
Direktorka MMF-a Kristin Lagard je posle sastanka novinarima rekla da je svet prošao kroz dužu ekonomsku "katastrofu" ali da se sada kreće u pravcu privrednog rasta.
 
"Naš osnovni zajednički cilj i dalje je kreiranje dinamične, održive, balansirane ekonomije, sa velikim mogućnostima zapošljavanja", navedeno je u saopštenju MMF-a.
 
MMF je uputio kritike SAD-u zato što Kongres još uvek nije ratifikovao nacrt reforme MMF-a. Nove reforme MMF-a usvojene 2010. godine, predviđaju bolju zastupljenost zemalja u razvoju, kao i veću ulogu u odlučivanju pojedinih velikih članica poput Kine i Brazila. 
 
Minisar finansija Singapura i predsednik odbora MMF-a Tarman Šanmugaratnam rekao je da bi zbog kašnjenja američkog Kongresa sa ratifikuje nacrt reforme, svet mogao da postane "manje bezbedno mesto".
 
Ministri finansija članica Grupe 20 (G20) dali su rok SAD-u da do kraja godine ratifikuju nacrt reforme MMF-a i zapretili da će u protivnom nastaviti rad bez Sjedinjenih država.
 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: