Greškom gađali sahranu, 140 mrtvih

Svetske vesti - Subota 15.10.2016 - 15:43

Vojna koalicija predvođena Saudijskom Arabijom, koja se bori protiv jemenskih pobunjeničkih snaga, saopštila je da je njen bombarder "greškom gađao" sahranu u Sani kada je ubijeno više od 140 ljudi, a preko 600 ranjeno.

Bombarder imao Bombarder imao "pogrešne informacije"; FOTO: Beta

 Kako se navodi u saopštenju Zajedničke komisije za procenu (JIAT), bombarder je prošle nedelje gađao sahranu zato što je posedovao "pogrešne informacije".

Zbog nepoštovanja koalicionih dogovora i procedura, kao i davanja netačnih informacija, avion je preusmeren na pogrešnu lokaciju što je dovelo do smrti civila, saopštio je tim istraživača.

Saudijska vojska je najavila da će zbog propusta pokrenuti disciplinski postupak protiv odgovornih.

Koalicija okupljena oko Saudijske Arabije danas je prvi put priznala da stoji iza bombardovanja u Sani, posle početnog negiranja, navodi agencija AP.

Najmanje 140 ljudi poginulo, a preko 600 je ranjeno u vazdušnom napadu međunarodne koalicije koji se dogodio prošle subote.

Radio 021, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: