Haos u Grčkoj

Svetske vesti - Ponedeljak 29.06.2015 - 22:31

Najmanje 20.000 ljudi izašlo je na ulice Atine i Soluna da bi pokazalo protivljenje poslednjoj ponudi o paketu pomoći i optužilo međunarodne kreditore za ucenu.

foto: Beta/AP foto: Beta/AP
 
"Naši životi ne pripadaju kreditorima!", pisalo je na transparentima koje su nosili demonstranti, većinom podržavajući premijera Ciprasa.
 
Demonstranti su poručili da će poslušati Ciprasov poziv da na referendumu u nedelju glasaju protiv poslednjeg dogovora s kreditorima, uprkos riziku da to može zemlju izvesti iz zone evra, prenose agencije.
 
Cipras, koji je pozvao Grke da glasaju protiv predloga kreditora, ranije je poručio da to ne mora obavezno da znači napuštanje evra.
 
Ekonomisti, kao i evropski partneri Grčke, međutim, kažu da premijer potcenjuje tu opasnost.
 
Rojters navodi i da bi većinsko "da" na referendumu izazvalo pritisak na Ciprasa da podnese ostavku, otvorilo vrata novim izborima i mogućem povratku pregovorima s kreditorima.
 
Tanjug

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: