HR: Približavaju se Most i HDZ

Svetske vesti - Petak 20.11.2015 - 18:26

U Hrvatskoj još traju konsultacije, treće po veličini političke grupacije Most nezavisnih lista sa SDP-om Zorana Milanovića i HDZ-om Tomislava Karamarka, koji kaže da se na dosadašnjim sastancima na nivou stručnjaka, pokazalo da će njegova stranka imati puno dodirnh tačaka sa Mostom u oblasti poljoprivrede, energetike i zaštite životne okoline.

Poljoprivreda spaja Most i HDZ, kaže Karamarko; Foto: Ivo Cagalj/Pixsell Poljoprivreda spaja Most i HDZ, kaže Karamarko; Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

Karamarko je, međutim, odbacio priče koje se šire u javnosti da je HDZ već sve dogovorio sa Mostom većinu u parlamentu i formiranje vlade, te da su pregovori samo formalnost.

"To priča neko ko je zlonameran", rekao je Karamarko, uz  napomenu da se "iz čiste formalnosti svakako ne bismo ni nalazili".

Most nezavisnih lista je na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj 8. novembra osvojio 19 mandata i presudno će uticati na formiranje buduće vlade.

Lideri SDP-a i HDZ-a ne učestvuju na sastancima eksperata.

"Moramo uravnotežiti uvozničku politiku s onim što sami proizvodimo i ići na smanjenje uvoza jer danas uvozimo 70 posto hrane.

Naše selo kopni i nestaje, mladi ljudi se sele od Irske i Nemačke, do Australije i Kanade.

Mislim da će svatko razuman i ko voli ovu zemlju ići u tom smeru i mislim da će to biti jedna od glavnih dodirnih točaka sa Mostom i zajednički imenitelj, kao i obaveza za povećanje energetske nezavisnosti Hrvatske", rekao je Karamarko.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: