ID u video snimku preti Merkelovoj

Svetske vesti - Četvrtak 06.08.2015 - 09:32

U video snimku, za koji se veruje da je prvi snimak pripadnika Islamske države na nemačkom jeziku, džihadisti su uputili pretnje lično Angeli Merkel.

Pretnje džihadista i na nemačkom jeziku. Foto: Beta-Ap/Michael Sohn Pretnje džihadista i na nemačkom jeziku. Foto: Beta-Ap/Michael Sohn

Oni su se, takođe, zakleli da će izvesti terorističke napade u Nemačkoj i Austriji, zbog "prolivanja krvi muslimana u Avganistanu".

U najnovijem petominutnom snimku, dvojica pripadnika Islamske države na nemačkom jeziku pozivaju evropske muslimane da se pridruže ID u Siriji i Iraku i da se priključe džihadu u Nemačkoj i Austriji.

Pozivaju ih da ubiju svakog nevernika u njihovim kućama i gde god da su.

Jedan od džihadista obratio se lično nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i zapretio da će joj osvetiti zbog prolivanja krvi muslimana u Avganistanu, gde je Nemačka učestvovala u anti terorističkim operacijama, kao i zbog isporuke oružja onima koji se bore protiv Islamske države, objavio je nemački "Velt".

Dok su pretili Merkelovoj, džihadisti su pucali i ubili dva taoca, koji su bili, navodno, sirijski vojnici.

Nemački mediji su identifikovali islamiste sa snimka kao Abu Omer al Almanija iz Nemačke i Muhameda Mahmuda, poznatog kao Abu Usmah al Garim iz Beča.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: