Izdat evropski nalog za Pudždemonovo hapšenje

Svetske vesti - Petak 03.11.2017 - 09:13

Španski sud izdao je evropski nalog za hapšenje bivšeg katalonskog lidera Karlesa Pudždemona danas, rekao je njegov advokat Pol Bekert, prenosi AFP.

Zahtev za hapšenje Pudždemona i četiri ministra FOTO: Profimedia Zahtev za hapšenje Pudždemona i četiri ministra FOTO: Profimedia

"Upravo mi je stigla vest od mog klijenta da je (zahtev za hapšenje) zaista izdat protiv njega i četiri ministra koji su u Belgiji.

To praktično znači da će špansko sudstvo sada poslati zahtev za izručenje federalnom tužilaštvu u Briselu", rekao je Bekert za televiziju VRT.

Kako je Rojters prethodno izvestio, neimenovani izvor iz suda je najavio da će danas biti izdat evropski nalog za Pudždemonovo hapšenje, a agencije su prenele da se Pudždemon i četvorica ministara koji su trenutno u Belgiji nisu pojavili pred sudom u četvrtak ujutru kao što je trebalo.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: