KINA: Tope se rezerve

Svetske vesti - Petak 07.08.2015 - 19:57

Devizne rezerve Kine, najveće na svetu, pale su krajem jula na 3,65 biliona dolara, što je treći uzastopni mesec smanjenja obima rezervi

I Kina ima ekonomske probleme FOTO thnistock.com I Kina ima ekonomske probleme FOTO thnistock.com

Devizne rezerve su u julu umanjene za 42,5 milijardi dolara, prenosi Sinhua pozivajući se na saopštenje centralne banke "Narodne banke Kine (PBoC)", javlja kineska novinska agencija Sinhua.

Ovo je prvi put da je PBoC, umesto kvartalnih, objavila mesečne podatke o nivou deviznih rezervi i radi se o najnižem obimu rezervi od avgusta 2013. godine, prenosi njujorška agencija "Blumberg".

Centralna banka Kine je usvojila strože propise vezano za objavljivanje svojih izveštaja, u okviru nastojanja da kineska nacionalna valuta juan uskoro uđe u korpu valuta Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), navodi njujorška agencija i podseća da je MMF nedavno saopštio da Kini "preostaje veliki posao" kako bi se juan priključio korpi valuta koje čine specijalna prava vučenja.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: