Klinac upecao ribu od pola tone

Svetske vesti - Nedelja 22.02.2015 - 15:03

Tinejdžer iz Njujorka upecao je neverovatnu plavu sabljarku od pola tone na obali Havaja. On je učestvovao u takmičenju u pecanju a najveća riba koju je do sad uhvatio imala je samo 25 kilograma.

Sabljarka od pola tone, foto FB/CNN Sabljarka od pola tone, foto FB/CNN

Kai, koji živi u Bruklinu, svake godine posećuje dedu koji živi na Havajima. Kako kaže, on peca od svoje druge godine i nije mogao ni da pretpostavi da će uloviti ribu koja je pet puta teža i duplo viša od njega.

- Kada sam je video kako se koprca u vodi i pokušava da se oslobodi samo sam se molio da joj se ne desi nešto i da ne pokida udicu. Trebalo mi je oko 30 minuta da je unesem na brod, za šta mi je bila potrebna pomoć još tri osobe.

Obično se sabljarke vraćaju u vodu zbog očuvanja ove vrste. Nažalost, ova riba je uginula, ali ćemo je iskoristiti za hranu. S obzirom na njenu veličinu, njom ćemo moći da počastimo oko 1000 ljudi, a sabljarke su poznate po mesu bogatom proteinima - rekao je Kai.

Kai se vratio kući, a kako kaže, ostaće mu neverovatna uspomena zbog koje se zainteresovao za morsku biologiju. Ipak, pošto je tek srednjoškolac, o fakultetu će tek razmišljati, a trenutno ga čeka da se izbori sa hiljadu zahteva sa prijateljstvo na Fejsbuku.

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: