Krila se u kredencu od terorista

Svetske vesti - Subota 04.04.2015 - 18:58

Studenti koji su preživeli masakr u kampusu univerziteta u Keniji navode da su pukom srećom izbegli smrt u napadu islamističkih terorista.

Foto: Beta/AP Foto: Beta/AP

Sintija Čarotič je pronađena bez povreda dva dana posle upada terorista Al-Šababa u prostorije univerziteta Garisa.

Od straha ona nije želela da izađe napolje čak i po dolasku snaga bezbednosti, pa je u “pregovore“ morala da bude uključena i jedna profesorka.

- Nisam verovala da su to ljudi koji žele da me spasu. Kako sam mogla da znam da su to policajci? Samo sam se molila bogu - navela je 19-godišnja studentkinja, hrišćanske veroispovesti.

Upravo su hrišćani bili na meti džihadista, a prema svedočenju jednog studenta, pripadnici Al-Šababa su redom izvodili i ubijali hrišćane.

U međuvremenu, četvoro studenata je pronađeno u podrumskim prostorijama univerziteta, a u toku je i akcija hapšenja osumnjičenih. Za sada su dvojica terorista uhapšeni, a na ispitivanjima su petorica.

Pripadnici Al-Šababa su ubili 147 studenata u kampusu univerziteta Garisa.

B92

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: