London šalje neubojitu opremu UKR

Svetske vesti - Petak 06.03.2015 - 16:23

London će poslati ukrajinskoj vojsci paket neubojite vojne opreme izjavio je britanski ministar odbrane, kako bi joj pomogao u odbrani od,"ruske agresije".

Foto: sxc. Foto: sxc.

Oprema vredna 1,3 miliona dolara, biće poklonjena Ukrajini narednih nedelja kao odgovor na zahtev Kijeva, preneo je Rojters.

Paket uključuje komplete za prvu pomoć, naočare za noćno osmatranje, laptopove, šlemove i GPS jedinice.

Britanija je prošog meseca saopštila da šalje 75 pripadnika vojnog osoblja u Ukrajinu koji će pomoći u obučavanju ukrajinske vojske.

London je takođe naveo da ne isključuje mogućnost slanja oružja Kijevu u nekom trenutku u budućnosti.

- Britanija pruža podršku očuvanju suvereniteta, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta Ukrajine pred agresijom Rusije - naveo je ministar odbrane Majkl Felon u saopštenju.

- Slanje neubojite pomoći ima za cilj sprečavanje novih ukrajinskih žrtava i razaranja, kao i poboljšanje uvida u situaciju na terenu - objasnio je on i dodao da je opšti cilj jačanje odbrambenih kapaciteta ukrajinskih oružanih snaga.

TANJUG

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: