Mađari postavljaju bodljikavu žicu na granicu s HR

Svetske vesti - Četvrtak 01.10.2015 - 19:44

Mađarska je u četvrtak počela da postavlja bodljikavu žicu duž već postavljene žičane ograde na granici s Hrvatskom, dok hiljade izbeglica i dalje da stižu u Evropu.

Čekaju da Austrija i Nemačka odluče da li će da puste još migranata; Foto: Getty Images Čekaju da Austrija i Nemačka odluče da li će da puste još migranata; Foto: Getty Images

Na graničnom prelazu u Beremendu se nalaze i dva metalna panoa, dva metra visine i tri metra širine, kod puta, ali se mogu lako postaviti na samu granicu, javila je agencija Frans pres.

Pored tih radova, mađarske vlasti u Beremendu postavljaju tranzitnu zonu koja se sastoji od 25 kontejnera raspoređenih pored puta koji povezuje Hrvatsku i Mađarsku.

S druge strane puta se postavlja druga paralelna ograda, čime je napravljen koridor kako bi se obuzdao talas izbeglica, naveo je AFP.

Mađarska bi mogla da zatvori granicu sa Hrvatskom, kao što je uradila sa Srbijom, ali čeka da Austrija i Nemačka odluče da li hoće da puste još migranata.

To je izjavio Janoš Lazar, šef kabineta premijera Viktora Orbana.

"Ukoliko bi se pravio koridor, što su austrijski lideri odbacili kada smo bili u Beču, to bi moglo da se organizuje samo pošto Mađarska zatvori granicu sa Hrvatskom.

 

U tom slučaju granica bi se prelazila samo na zvaničnim prelazima“, objasnio je Lazar.
 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: