Makedonija novi problem na Balkanu

Svetske vesti - Petak 11.07.2014 - 10:01

Makedonija preti da postane novi razlog za zabrinutost EU na Balkanu, ocenio je posmatrač Saveta Evrope Štefan Šenah dodajući da je situacija u toj zemlji dramatična.

Makedonija može da iygubi status kandidata za EU Makedonija može da iygubi status kandidata za EU
Šenah, koji je u četvrtak doputovao u Skoplje kako bi posredovao između strana u sporu, rekao je agenciji APA, da bi Makedonija ovim konfliktom mogla da ugrozi put ka EU i dospe iza Bosne i Hercegovine.
 
Prema njegovim rečima, postoji opasnost da Makedonija na jesen izgubi status kandidata EU.
 
- Situacija je potpuno zamršena - istakao je Šenah ukazujući na proteste opozicije protiv vlade i novi međuetnički konflikt sa Albancima.
 
Šenah je predvodio posmatračku misiju Saveta Evrope na proteklim parlamentarnim i predsedničkim izborima, za koje opozicija tvrdi da su bili manipulisani.
 
On je najavio da će opozicionim makedonskim socijaldemokratama preneti da je bojkot parlamenta “neprihvatljiv”.
 
Istovremeno, kako je kazao, zajedno sa svojim britanskim kolegom Robertom Volterom želi da razgovara sa šefom izborne komisije o razlozima za optužbe vezane za izborniu manipulaciju.
 
Šenah je, s tim u vezi, ukazao da u Makedoniji sa dva miliona stanovnika ima zvanično 1,8 miliona birača.
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: