Merkelova izviždana na hodočašću

Svetske vesti - Ponedeljak 25.08.2014 - 07:19

Nemačka kancelarka Angela Merkel i španski premijer Marijano Rahoj izviždani su u nedelju tokom hodočašća u gradu Santjago de Kompostela na severozapadu Španije.

Oni su prepešačili šest kilometara puta koji hiljade hodočasnika svake godine predje do svetilišta u tom gradu.
 
Naime, njih je ispred hotela, u kome su smešteni, u blizini svetilišta dočekalo više stotina ljudi koji su uzvikivali parole protiv oštrih mera štednje koje se primenjuju u Španiji, dok su Merkelovoj vikali "napolje, napolje". 
 
Pored toga, čuli su se povici "vrati se u Nemačku", dok je jedna žena rekla "Težak je put kojim idu Španci, a ne ovaj put koji si ti prešla." 
 
Nemačka kancelarka se nalazi u dvodnevnoj poseti gradu Santjago de Kompostela, gde će se u ponedeljak sa premijerom Rahojem održati konferenciju za štampu, nakon čega će posetiti katedralu u tom gradu, gde je navodno sahranjen Sveti apostol Jakov. 
 
 
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: