Moskva: Kamenicama na ambasadu Turske

Svetske vesti - Sreda 25.11.2015 - 15:21

Nekoliko stotina mladih aktivista bacalo je kamenice i jaja na ambasadu Turske u Moskvi, a prozori i zidovi ambasade su oštećeni.

Bacali kamenice i jaja na ambasadu; Foto: Twitter Bacali kamenice i jaja na ambasadu; Foto: Twitter

Aktivisti su razbili nekoliko prozora na ambasadi, a moskovska policija ih je pozvala da prekinu protest, ali nije intervenisala, izvestio je fotograf AFP sa lica mesta.

Neki učesnici protesta su uzvikivali uvrede turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, a na jednom od plakata je pisalo: "Turska, ostaćete bez gasa".

Protest je održan i sinoć ispred ambasade Turske u Moskvi, na kome se okupilo više od 600 ljudi, a kako je javio izveštač Tasa, demonstranti su nosili transparente na kojima je pisalo "Nož zabijen u leđa" i "Ne idemo u Tursku".

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je snimak koji potvrđuje da ruski avion Su-24 ni u jednom trenutku nije napustio sirijski vazdušni prostor.

Kako je preneo Sputnjik, letački podaci koje je objavilo rusko Ministarstvo odbrane, pokazuju da Su-24 ni u jednom trenutku nije ušao u turski vazdušni prostor i da je napadnut dok je izvodio legitimne manevre iznad Sirije.

Turski predsednik Erdogan izjavio je da Turska ima pravo da štiti svoje granice i istakao da je Turska na svaki način nastojala da izbegne da do incidenta dođe.

"Uprkos tome što je upozoren 10 puta u pet minuta zato što se približavao našoj granici, ruski avion je nastavio sa kršenjem našeg vazdušnog prostora.

Taj avion je oboren intervencijom naših lovaca F-16", rekao je Erdogan u govoru u Ankari.

RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: