Nađen malezijski avion

Svetske vesti - Ponedeljak 24.03.2014 - 18:19

Malezijiski putnički avion, “Boing 777” sa 239 putnika i članova posade, koji je 8. marta, pao je u Indijski okean, saopštio je premijer Malezije Nadžib Razak.

Rešena misterija koja traje dve nedelje? (Foto: CNN) Rešena misterija koja traje dve nedelje? (Foto: CNN)
Razak je rekao da je to zaključeno na osnovu nove analize podataka sa satelita.
 
"Sa dubokom žalošću i tugom moram da vas obavestim da se, po novim podacima, let MH370 zavšio daleko na jugu Indijskog okeana", rekao je premijer.
 
Satelitski podaci su pokazali da je poslednja pozicija aviona bila na sredini Indijskog okeana, u zoni "zapadno od Perta" precizirala je "Malejža erlajns".
 
Ukoliko se ta vest potvrdi, to će biti kraj dvonedeljnog traganja bez presedana za avionom koji je nestao ubrzo po poletanju iz Kuala Lumpura za Peking.
 
Ipak, još se ne zna mesto na kojem je avion, osim da je najverovatnije na dnu okeana, te i dalje ostaju važna pitanja o tome zašto se i kako srušio.
 
U nedelju je objavljeno da je kineski satelit u južnom delu Indijskog okeana snimio veliki plutajući predmet što bi mogao da bude deo nestalog aviona.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: