Napadač iz Istanbula priznao zločin

Svetske vesti - Utorak 17.01.2017 - 18:53

Istanbul -- Uzbekistanski državljanin Abulkadir Mašaripov priznao je da je u novogodišnjoj noći u Istanbulu izvršio napad, saopštili su turski zvaničnici.

Abulkadir Masaripov; FOTO: Twitter Abulkadir Masaripov; FOTO: Twitter

Osumnjičeni je izvršio napad u ime Islamske države (ID), navodi se u saopštenju.

Prema podacima policije, otisci njegovih prstiju poklapaju se sa dokazima prikupljenim na mestu zločina.

Kako prenosi turska agencija Anadolija, Mašaripov je pre šest godina otišao u Avganistan i za njim je Uzbekistan raspisao poternicu zbog povezanosti sa terorističkom grupom.

Guverner Istanbula Vasip Sahin je potvrdio da je u akciji policije juče uhapšen Abulkadir Mašaripov (1983) iz Uzbekistana i rekao da je ekstremista obučavan u Avganistanu.

Prema rečima guvernera, napadač je ušao u Tursku u januaru 2016. godine. Identitet mu je potvrđen na osnovu otisaka prstiju.

Turski premijer Binali Jildirim je takođe potvrdio da policija ispituje osumnjičenog i dodao da će detalji istrage biti blagovremeno saopšteni.

Osumnjičeni Abulkadir Mašaripov iz Uzbekistana uhapšen je u ponedeljak u akciji u istanbulskom predgrađu Esenjurt, u kući svog prijatelja iz Kirgizije.

Mediji su javili da su u akciji uhapšeni i jedan državljanin Kirgizije i tri žene, iz Somalije, Senegala i Egipta. Četvorogodišnji sin osumnjičenog je pod zaštitnim nadzorom.

U noćnom klubu Reina u Istanbulu tokom proslave Nove godine je ubijeno 39 ljudi, a oko 50 ranjeno.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: