Nastavljena potraga za ubicama iz Pariza

Svetske vesti - Petak 09.01.2015 - 08:36

Dvojica osumnjičenih za napad na nedeljnik "Šarli Ebdo" i dalje su u bekstvu i potraga specijalnih jednica je u toku, javila je jutros agencija Frans pres.

Mesto potrage Mesto potrage

Potraga za braćom Šerifom i Saidom Kuašijem, koji su stari 32 i 34 godine, od juče je koncentrisana na ruralnu zonu oko 80 kilometara severoistočno od Pariza.

Dvojica muškaraca, koji su i dalje naoružani i veoma opasni, kriju se u ogromnoj šumi, koja je otprilike velika kao i čitav Pariz. Policija je saopštila da pretražuje ogromne pećine koje su u šumi.

Ove šume su ogromne, tako da bi osumnjičeni mogli tu da se kriju nedeljama.

Pripadnici elitnih jedinica policije i žandarmerije su i noćas, uz podršku helikoptera, nastavili potragu za osumnjičenima.

Oni su navodno vidjeni juče ujutru naoružani na severu Francuske u vozilu marke "klio" sive boje.

Pre dva dana, 7. januara, izvršen je krvavi napad u Parizu na satirični nedeljnik "Šarli Ebdo" u kome je ubijeno 10 novinara i dva policajca.

Prema podacima iz Vašingtona, Šerif i Said Kuaši su više godina na američkoj listi terorista, a Said Kuaši je obučavan u Jemenu.

Šerif Kuaši je džihadista poznat francuskim antiterorističkim službama. On je osudjen 2008. na tri godine zatvora, od kojih 18 meseci uslovno, zbog učestvovanja u mreži za slanje boraca za Al Kaidu u Iraku.
 

BETA, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: