Ne zovi me tetinče!

Svetske vesti - Subota 29.11.2014 - 09:07

Kim Kjung Hi, tetka severnokorejskog vođe Kim Džong Una, doživela je moždani udar dok je telefonom razgovarala sa njim, svađajući se sa njim zbog pogubljenja njenog muža.

Neko drugo vreme: Kim sa tečom koji je obeležen krugom, foto Blic Neko drugo vreme: Kim sa tečom koji je obeležen krugom, foto Blic

Ona je bila sestra bivšeg vođe Kim Džong Ila koji je umro pre tri godine i ostavio sina na vlasti. Kim Džong Un je teču Jang Song Teka pogubio prošlog decembra pod optužbom za izdaju.

Za teču Janga su poznavaoci prilika u Pjongjangu tvrdili da je imao bitnu ulogu u usponu Kim Džong Una na vlast. Pre vesti o egezkuciji, Janga su smatrali drugim čovekom po moći u Severnoj Koreji.
 
- Nekoliko dana nakon pogubljenja Janga, njegova supruga je imala treći moždani udar - tvrdi Kang Mjung Do, severnokorejski disident i zet jednog od bivših premijera te države.  

Prema rečima Kanga, tetka je bila na telefonskoj vezi sa Kim Džong Unom kada je doživela moždani udar i kasnije je izdahnula u bolnici.

- Vest o njenoj smrti nije objavljena zato što je preminula nekoliko dana nakon muža, a vlada u Pjongjangu nije želela da ljudi dovedu u vezu njenu i njegovu smrt - kaže prebegli Kang.

Južnokorejski mediji su izvestili da je tetka izvršila samoubistvo pet dana nakon pogubljenja supruga.  
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: