Nemačka pokreće javne investicije

Svetske vesti - Petak 07.11.2014 - 09:19

Nemački ministar finansija Volfgang Šojble najavio je da se predviđa 10 milijardi evra dodatnih javnih ulaganja u Nemačkoj do 2018, što je doprinos rastu u EU.

Nemačka mora da troši više novca Nemačka mora da troši više novca

"Predložicu vladi da do 2018. sprovedemo dodatne javne investicije u vrednosti od 10 milijardi evra, dodatno uz ono što je bilo predviđeno u koalicionom ugovoru", rekao je Šojble na konferenciji za štampu u Berlinu.

Nemačka je pod pritiskom svojih međunarodnih partnera da dodatno podstiče svoju privredu u oslabljenom privrednom okruženju.

On je rekao da ti dodatni izdaci neće dovesti u pitanje ispunjenja cilja da se nemačke javne finansije uravnoteže do 2015.

Rekao je da će zemlja moći da poveća izdatke od 2015. u meri u kojoj se povećavaju prihodi, i da postoji manevarski prostor za dodatne investicije. Objasnio je da je ta mogućnost predviđena koalicionim ugovorom između konzervativaca (CDU/CSU) i socijaldemokrata (SPD).

Upitan u koje sektore će ići te investicije on je rekao da će biti usmerene na izgradnju, istraživanje i obrazovanje koji su prioriteti ali i u saobraćajnu infrastrukturu, navodeći konkretno železnicu, za koju će znatno biti povećani izdaci.

BETA, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: