Nemačka: Sudar vozova, ima žrtava

Svetske vesti - Utorak 09.02.2016 - 10:33

Najmanje četiri osobe su poginule, a stotinu je povređeno u čeonom sudaru dva putnička voza u nemačkoj pokrajini Bavarskoj, javljaju nemački mediji.

Najmanje četvoro poginulih, stotinu povređenih; Foto: Twitter Najmanje četvoro poginulih, stotinu povređenih; Foto: Twitter

Nemačka policija je saopštila da je 15 osoba u kritičnom stanju, 40 je teško povređeno, a ukupno je sa povredama iz nesreće izašlo oko stotinu putnika.

Portparol lokalne policije Jirgen Talmajer je rekao da je nekoliko putnika poginulo, a lokalni mediji prenose informacije iz policije da je oko stotinu osoba povređeno, a neke od njih su u teškom stanju.

To je potom potvrđeno na zvaničnom Tviter nalogu lokalne policije.

"Kako stvari stoje, oko stotinu ljudi je povređeno, uključujući osobe sa ozbiljnim povredama, čak i stradale."

Najpre je javljeno da je jedan voz iskliznuo iz šina, da bi potom policija dolaskom na mesto nesreće utvrdila da je došlo do udesa.

Nesreća se dogodila na pruzi od Holckirhena do Rozenhajma, a u spasilačku akciju uključeno je osam helikoptera i veliki broj ambulantnih vozila.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: