Nemoj si tečin!

Svetske vesti - Četvrtak 03.04.2014 - 09:07

Lider Severne Koreje navodno naredio pogubljenje Čoe Rjong Haea, koji je zamenio njegovog teču Jang Song Teka.

Kim Džong Il Kim Džong Il

Tvrdi se da je Čoe nestao jer nije dobro upravljao industrijama

Lider Severne Koreje Kim Džong Un smaknuo je, prema najnovijim navodima, drugog najmoćnijeg čoveka u svojoj državi - Čoe Rjong Haea, osobu koja je zamenila njegovog pogubljenog teču Džang Song Teka, tvrdi vlada Južne Koreje.

U zatvoru

Naime, južnokorejske vlasti sumnjaju da se Čoe, koji je zauzimao nekoliko čelnih pozicija u zemlji, još od prošle nedelje nalazio u zatvoru radi ispitivanja jer je nedovoljno dobro upravljao državnim industrijama, a da je sad najverovatnije hladnokrvno ubijen.

Glasine o njegovom nestanku počele su da kruže jer nije bio prisutan tokom isprobavanja raketa kratkog dometa koje je Severna Koreja izvela u ponedeljak u znak prkosa svom južnom susedu.

Brojna pogubljenja

Inače, Džong Un je prošle godine u decembru streljao svog ujaka Jang Song Teka nakon što ga je optužio da pokušava da sruši komunističku vlast.

Odmazda se navodno nije završila na tome, pa je lider naredio i pogubljenje ujakove braće, dece i unučadi.

Pored rođaka, Kim Džong Un osudio je na smrt i visoke vojne oficire i državne zvaničnike, među kojima su bila i tri ministra odbrane.

Pretpostavlja se da je u Severnoj Koreji samo u 2013. bilo između 40 i 80 javnih pogubljenja.

OK RADIO, Kurir

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: