Nestalo 40 migranata u moru

Svetske vesti - Petak 24.07.2015 - 09:32

Strahuje se da se čak 40 migranata utopilo, pošto se gumeni čamac, kojim su pokušali da dođu do Evrope, prevrnuo blizu obala Libije, saopštio je UNHCR pozivajući se na izjave preživelih.

preziveli stigli na Siciliju FOTO: Beta/A.P. preziveli stigli na Siciliju FOTO: Beta/A.P.
 
- Moje kolege intervjuišu preživele...koji su ovog popodneva stigli u Augustu (Sicilija) i oni kažu da je oko 35 do 40 ljudi nestalo u moru - rekao je portparol UNHCR u Italiji Federiko Fosi za AFP.
 
Prema procenama Međunarodne organizacije za migracije, oko 150.000 migranata je, do sad, ove godine, stiglo do Evrope morskim putem.
 
Više od 1.900 migranata se udavilo u Sredozemnom moru, što je dvostruko veći broj od istog perioda prošle godine, rekao je portparol Džoel Milman.
 
Velika većina migranata koji beže od ratova ili siromaštva u Africi i na Bliskom istoku, kreću na put iz Libije, gde su trgovci ljudima, iskoristili političku krizu u zemlji, da stvore unosan posao, naveo je Rojters.
 
Tanjug/OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: