Novi skandal Euleksa

Svetske vesti - Ponedeljak 27.10.2014 - 22:53

Euleks je danas potvrdio da je suspendovana tužiteljka iz Velike Britanije, Maria Bamieh, zbog curenja osetljivih materijala.

Logo EULEKSA; BETA Logo EULEKSA; BETA

To je u izjavi za KTV potvrdila portparol Euleksa, Dragana Nikolić Solomon.

Dnevnik Koha ditore je objavio tekst o tome da je Bamieh obezbedila dokaze da su dvojica visokih zvaničnika Euleksa primili mito da bi zatvorili najmanje tri velika kriminalna slučaja.

Prema dnevniku, Tim za borbu pritiv korupcije je, dok je prisluškivao učesnike u nekim kriminalnim radnjama, prisluškivao i glavnog tužioca Euleksa, Jaroslavu Novotnu i predsednika skupštine sudija Euleksa, Frančeska Florija, koji su se sastajali sa različitim posrednicima u cilju zataškavanja teških kriminalnih dela.

Prema Kohi veruje se da su oni doprineli zatvaranju krivičnog postupka protiv poslanika Fatmira Ljimaja, bivšeg generalnog sekretara Ministarstva zdravlja Iljira Toljaja i u slučaju eksplozije u lokalu Envera Sekirače, za šta su osumnjičeni pripadnici specijalne jedinice Policije Kosova iz regiona Uroševca.

Tužilac Maria Bamieh je, prema dnevniku, prikupila konkretne materijalne dokaze protiv dvojice visokih zvanicnika Euleksa ali i bivšeg zamenika glavnog tužioca Specijalnog tužilaštva Kosova, Džonatana Ratela koji je navodno ometao istragu protiv Novotne i Florija i pokrenuo postupak protiv Bamieh za parkiranje vozila ili dolazak njene ćerke u kancelariju.

Ratel je prema Kohi ometao najmanje još jednu istragu protiv deset osoba osumnjičenih za organizovani kriminal u koju su bili uključeni poznati biznismeni i političari.

Da bi se ponovo otvorile ove istrage bilo je neophodno da se interveniše direktno iz Brisela.

Portparolka Euleksa je izjavila da je Bamieh suspendovana tokom prošle nedelje i da ova mera nije izrečena zbog teksta koji je danas objavila Koha ditore.

BETA, B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: