OEBS na ukrajinsko-ruskoj granici

Svetske vesti - Utorak 15.07.2014 - 10:27

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko i nemačka kancelarka Angela Merkel izrazili su nadu da da će predstojeći pregovori s proruskim sepratistima dati pozitivne rezultate u rešavanju ukrajinske krize.

(Foto: vidivodo.com) (Foto: vidivodo.com)
Merkelova i Porošenko su u telefonskom razgovoru u ponedeljak uveče najavili mogućnost raspoređivanja predstavnika OEBS-a na rusko-ukrajinskoj granici. 
 
Ministar spoljnih poslova Nemačke Frank Valter Štajmajer je izjavio da se Berlin i Pariz zalažu za novi početak dijaloga kontakt grupe za Ukrajinu sa proruskom separatistima. 
 
Kontakt grupu za Ukrajinu čine predstavnici Ukrajine, Rusije i OEBS-a. 
 
Kijev je u ponedeljak optužio Moskvu da je raketom, ispaljenom verovatno iz Rusije, oborila ukrajinski vojni transportni avion, koji se nalazio na području gde su raspoređeni proruski separatisti. 
 
Avion je oboren manje od 24 časa pošto su se ukrajinske snage približile jednom od uporišta separatista, Lugansku, gde su ponovo preuzele kontrolu nad aerodromom. 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: