OEBS napušta Ukrajinu zbog borbi

Svetske vesti - Ponedeljak 04.08.2014 - 11:06

Posmatrači OEBS-a koji su se smestili na ruskom graničnom prelazu Gukovo, napuštaju radna mesta zbog nastavka borbi na ukrajinskoj teritoriji.

(Foto: presstv.ir) (Foto: presstv.ir)

Zbog nastavka pucnjave i eksplozija granata, neki pripadnici osoblja OEBS-a koji rade na prelazu Gukovo, napustili su svoja radna mesta, rekao je Vasilij Malajev, predstavnik Federalna služba bezbednosti (FSB) za oblast Rostova.

On je dodao da su graničari i carinici na tom graničnom prelazu ostali na dužnosti, prenosi Itar-tass.

Portparol OEBS-a Šiv Šarma izjavio je ranije za istu agenciju da je Gukovo u nedelju dva puta bilo izloženo vatri.

On je rekao da su ti incidenti očigledno bili posledica borbi ukrajinske vojske i milicije Donjecka, ali je ipak rekao da je bilo nemoguće odrediti ko je i odakle ispaljivao granate.

Šrama je rekao da ovi incidenti nisu poremetili rad posmatrača OEBS-a, i da oni ne planiraju da izmene svoj raspored.

Posmatrači su na rusko-ukrajinsku granicu rasporedjeni u skladu sa odlukom Stalnog saveta OEBS-a od 24. jula, a u region Rostova počeli su da pristižu već krajem jula. Trenutno su po dva posmatrača na dužnosti sa obe strane graničnog prelaza Gukovo, a posmatrački tim tamo treba da bude konačno oformljen 16. avgusta.
 

B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: