Otmičari ubijeni, preminuo tužilac

Svetske vesti - Sreda 01.04.2015 - 05:28

Dva člana levičarske grupe koji su držali tužioca kao taoca u zgradi suda u Istanbulu ubijeni su u policijskoj akciji, javio je šef istanbulske policije.

Foto: Beta/AP Foto: Beta/AP

Osim toga, kako ističu bolnički izvori, istanbulski tužilac je takođe preminuo.

- Preminuo je kad je stigao u bolnicu. Dali smo sve od sebe da ga spasemo - rekao je zvaničnik iz bolnice "Florens Najntingejl - prenose agencije.

Smrt tužioca potvrdili su i turski šef diplomatije i premijer.

Zvaničnici su ranije saopštili da je Kiraz odmah prebačen u bolnicu, gde je na operaciji.

- Tužilac je u teškom stanju i bori se za život... dvojica terorista su ubijena - rekao je novinarima šef policije Selami Altunok, i dodao da je sve učinjeno da se ubede otmičari da se dobrovoljno predaju.

Altunok je rekao da je policija pregovarala sa otmičarima šest sati pre nasilnog kraja ove talačke krize.

On je dodao da su bezbednosne snage pokrenule akciju spasavanja pošto su se iz zgrade suda čuli pucnji, prenela je agencija Rojters.

U toku dana, kako su prenele agencije na osnovu izjave svedoka, u zgradi suda odjeknula je eksplozija, a osim toga, čula se i eksplozija.

Agencija Rojters, navodi da se čula pucnjava i da se iz zgrade širi dim, dok AFP prenosi da se čula eksplozija.

Pre zvanične potvrde, na sajtu povezanom sa radikalnom levičarskom grupom objavljeno je da je talac ranjen dok su napadači ubijeni.

Nakon toga, ispred zgrade viđeni su pripadnici bezbednosnih snaga, dok su lekari Hitne viđeni kod zadnjeg ulaza u zgradu suda, naveo je Rojters.

TANJUG

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: