Pala Vlada Bugarske

Svetske vesti - Sreda 23.07.2014 - 21:23

Prvi čovek Vlade Bugarske Plamen Orešarski podneo je ostavku na tu funkciju posle loših rezultata svoje partije na izborima za Evropski parlament.

Mapa Bugarske Mapa Bugarske

Ostavku je podneo posle nešto više od godinu dana od formiranja Vlade, a uskoro će se naći na dnevnom redu parlamenta u Bugarskoj koji o tome treba da raspravlja, javlja bugarska agencija Novinite.

Britanski Rojters ocenjuje da će naslednik Orešarskog imati težak zadatak da reši problem najgore bankarske krize koja je Bugarsku pogodila još od devedesetih godina prošlog veka.

Orešarski je ranije ovog meseca najavio da će podneti ostavku u skladu sa dogovorom koji su postigle političke partije o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora 5. oktobra.

Njegov kabinet postao je meta masovnih protesta posle imenovanja kontroverznog Delijana Peevskog za šefa Nacionalne agencije za bezbednost u junu 2013.

RTS, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: