Pentagon sprema odgovor Rusiji u Siriji

Svetske vesti - Petak 02.10.2015 - 19:49

Pentagon u ovom momentu razrađuju strategiju za zaštitu "umerene" sirijske opozicije.

U najgorem slučaju puna konfrontacija s Rusijom; Foto:Getty Images U najgorem slučaju puna konfrontacija s Rusijom; Foto:Getty Images

Kako navode vojni izvori iz Vašingtona, reč je o slučaju pretpostavljenih napada Ruske Federacije na snage sirijske opozicije.

Kako navode sagovornici agencije Asošiejted pres, Pentagon procenjuje pravne i političke rizike ovakvih akcija.

Činovnici ne odbacuju mogućnost da ako Sjedinjene Države budu štitile snage opozicije, to u najgorem slučaju dovede do konfrontacije s Rusijom u punoj meri.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije više puta je saopštilo da operativno dostavlja sve podatke o vazdušnim napadima na pozicije terorista Islamske države u Siriji.

U četvrtak je zamenik načelnika štaba Ratnog vazduhoplovstva SAD za obaveštajni rad Robert Oto demantovao podatke zapadnih medija da su Vojno-kosmičke snage Ruske Federacije navodno gađale snage sirijske opozicije.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: