Porošenko: Moguć prekid primirja

Svetske vesti - Sreda 25.06.2014 - 08:46

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko dao je naređenje čelnicima snaga bezbednosti da "bez ikakvog kolebanja uzvraćaju vatru" nakon obaranja vojnog helikoptera.

Porošenko očekuje da Rusi srede stvari Porošenko očekuje da Rusi srede stvari
Porošenko nije isključio mogućnost prevremenog prekidanja režima primirja jer ga, kako tvrdi, proruske snage neprestano krše.
 
"Ekstremisti su 24. juna, uprkos sopstvenom obećanju da će se pridržavati režima prekida vatre dati na sastanku u Donjecku sa predstavnicima trostrane kontakt-grupe, oborili helikopter Oružanih snaga Ukrajine i izazvali smrt devet ljudi.Od trenutka proglašenja mirovnog plana, teroristi su 35 puta otvarali vatru na ukrajinske vojnike", navedeno je u saopštenju Porošenkove pres službe. 
 
Navodi se da je predsednik Ukrajine rukovodiocima bezbednosnih struktura naredio da bez dvoumljenja otvaraju vatru kada se na njih puca, preneo je Ukrinform. 
 
Istovremeno, Porošenko je izrazio nadu da će u sredu imati konferencijsku telefonsku vezu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, francuskim predsednikom Fransoa Olandom i ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. 
 
Porošenko očekuje, navodi ukrajinska državna agencija, da će posledita tog razgovora biti praktični koraci Rusije radi "razoružanja i opozivanja plaćenika sa teritroije Ukrajine, kao i uvođenje pouzdanog režima bezbednosti na granici". 
 
 
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: