Potapšao policajku po ramenu i završio u zatvoru

Svetske vesti - Subota 25.04.2015 - 19:15

Jedan turista iz Kazahstana završio je u zatvoru samo zato što je policajku potapšao po ramenu. Njegov postupak smatra se uznemiravanje i zbog toga može da bude osuđen na šest meseci zatvora ili na prgon iz zemlje.

Foto: Reuters Foto: Reuters

Turista iz Kazahstana koji se izgubio u Dubaiju završio je u zatvoru samo zato što je na pogrešan način skrenuo pažnju policajke.
 
- Bila mi je okrenuta leđima i razgovarala je s nekim ljudima. Samo sam hteo da jojh privučem pažnju i upitam je za smer - ispričao je Kazahstanac.
 
 Njegov postupak se smatra uznemiravanjem i doveo ga je u prilično nezgodnu situaciju. Naime, bude li proglašen krivim, preti mu šest meseci zatvora i progon iz zemlje.

Presuda će biti izrečena 7. maja.
 
Danas u policiji Dubaija radi oko 1500 žena. Na Zapadu se na njih gleda kao na jedinstveni primer feminizma u kulturnom prostoru u kom vladaju drugačiji stereotipi, pa taj fenomen ima važno kulturno i društveno značenje.
 

avaz.ba

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: