Potonuo brod, 22 žrtve

Svetske vesti - Subota 17.01.2015 - 09:12

Najmanje 22 osoba je nastradala, a jedna se još vodi kao nestala, nakon što je na reci Jangce, u istočnoj kineskoj provinciji Đangsu, potonuo remorker, potvrdile su danas kineske vlasti, javila je Sinhua.

Nereća na reci Jangce u Kini Nereća na reci Jangce u Kini

Troje ljudi, svi kineske nacionalnosti, je spaseno, a spasioci i dalje tragaju za jednom osobom, prenele su agencije. Remorker, u kome se nalazilo 25 osoba, u vreme nesreće bio je na probnoj plovidbi, izvestili su kineski mediji.

Među natradalima je osam stranih državljana - četiri državljana Singapura, jedan Indonežanin, jedan državljanin Malezije, Indijac i Japanac.

"Voda je ušla u brod veoma brzo, za manje od 30 sekundi brod je bio potpuno napunjen vodom", izjavio je državnoj televiziji jedan od preživelih Vang DŽenkai.

Nesreća se dogodila na delu reke između gradova Đingđijang i DŽangđijang, u blizini Šangaja.

Provincijska valda je saopštila da je brod isplovio na probnu vožnju, a da nisu sprovedene neophodne procedure i podnet prvi izveštaj o stanju broda, kako nalažu pravila.

 
 

Tanjug, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: