Povuklo se 90 % ukrajinske vojske

Svetske vesti - Četvrtak 19.02.2015 - 11:15

Više od 90% vojnika zvaničnih snaga Ukrajine povuklo se iz strateškog grada Debaljcevo i okoline, saopštio je portparol ukrajinske vojske.

(Ilustracija) (Ilustracija)
On nije mogao da precizira kada bi to povlačenje moglo da bude završeno.
 
Portparol vojske Anatolij Stelmah je rekao da su proruske snage u sredu žestoko granatirale selo u predgrađu Marijupolja. 
 
Ukrajinski predsednik Petro Porošenko zatražio je međunarodnu mirovnu misiju pod mandatom Ujedinjenih nacija koja bi bila zadužena za nadgledanje sprovođenja sporazuma o prekidu vatre na istoku Ukrajine. 
 
Ruski ambasador u UN Vitalij Čurkin ocenio je da ukrajinski poziv mirovnjacima UN da dođu u zonu konflitka ima za cilj uništavanje sporazuma iz Minska, kojim je primirje I povlačenje naoružanja sa istokaa Ukrajine trebalo da počne 15. februara u ponoć. 
 
Lideri Nemačke, Francuske, Rusije i Ukrajine u četvrtak su se saglasili u telefonskom razgovoru da naprave novi podsticaj kako bi se poštovao sporazum iz Minska.
 
U ukrajinskom konfliktu, koji je počeo u aprilu prošle godine, život je izgubilo više od 5.600 ljudi.
 
B92, Agencije, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: