Putin naredio maksimalnu pripravnost vojske

Svetske vesti - Subota 21.06.2014 - 16:34

Ruski predsednik Vladimir Putin u subotu je naredio da oružane snage u centralnom delu Rusije budu "u stanju maksimalne pripravnosti".

Vojska u pripravnosti na Uralu i Volgi Vojska u pripravnosti na Uralu i Volgi
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da su "po naređenu, od 11h po moskovskom vremenu, pripadnici centralne vojne oblasti i jedinice vojske koje se nalaze na toj teritoriji u maksimalnoj pripavnosti".
 
Vojska u delovima regiona Volga i na Uralu, ali ne i na zapadu Rusije, biće u visokom stepenu pripavnosti do iduće subote.
 
U jednonedeljnoj vojnoj vežbi, kako je rekao je načelnik Generalštaba ruske vojske general Valerij Gerasimov, učestvovaće 65.000 vojnika.
 
Ruski vojni zvaničnici u petak su najavili da Rusija počinje vojne vežbe u Sibiru i na Uralu kako bi se utvrdila spremnost vojske.
 
NATO je prošle nedelje osudio "ponovno jačanje" ruskog vojnog prisustva na granici sa Ukrajinom. Moskva je međutim saopštila da je iznenađena zbog ove osude, tvrdeći da su ruski vojnici kod granice prisutni samo u okviru mere obezbeđivanja granice.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: