Putin: Sankcije loše i za SAD

Svetske vesti - Četvrtak 17.07.2014 - 10:05

Predsednik Rusije Vladimir Putin izrazio je žaljenje zbog novih sankcija koje su SAD uvele njegovoj zemlji zbog krize u Ukrajini, i ocenio da sankcije sateruju bilateralne odnose u ćorsokak i štete ne samo ruskim, već i američkim privrednim interesima.

SAD sebe dovodi u ćorsokak SAD sebe dovodi u ćorsokak
Predsednik SAD-a Barak Obama je u sredu noću odlučio o širenju sankcija protiv Rusije.
 
Nove mere pogađaju dve velike energetske kompanije, dve moćne finansijske institucije, osam firmi iz namenske industrije i četiri fizička lica.
 
Cilj ekonomskog pritiska na Rusiju je smirivanje proruske oružane pobune na istoku Ukrajine za koju se veruje da je podržava Kremlj.
 
Putin je u četvrtak rekao na televiziji da sankcije "sateruju u ćošak" bilateralne odnose dve zemlje, škode i interesima američkih kompanija, kao i "dugoročnim nacionalnim interesima američke vlade i američkog naroda".
 
Predsednik Rusije je upozorio Vašington da će se sankcije "obiti o glavu" američkim firmama koje rade u njegovoj zemlji.
 
Dodao je, međutim, da su vrata za diplomatiju i dalje otvorena.
 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: