Putin uništava sve proizvode sa Zapada

Svetske vesti - Subota 25.07.2015 - 16:54

Ruski ministar poljoprivrede Aleksandar Tkačev predložio je da se na carini unište poljoprivredni proizvodi koje dolaze iz zemalja Zapada.

Vlada razmatra pitanje proizvoda sa Zapada. Foto: Thinkstock Vlada razmatra pitanje proizvoda sa Zapada. Foto: Thinkstock

Nakon njegovog predloga koji je izneo na sastanku Vlade, ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je graničare da unište poljoprivredne proizvode pod ruskim embargom, zaplenjene na granici, umesto da ih vrate u zemlje porekla kao do sada.

- Trebalo bi da prihvatimo taj predlog. Vlada bi trebalo da razmotri to pitanje i donese odgovorajuće mere - rekao je Putin a prenosi Kremlj.

Rusija je u avgustu 2014. godine uvela embargo na većinu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz Evropske unije i SAD koje su ranije uvele sankcije Moskvi zbog ukrajinske krize.

Ruske vlasti od tada optužuju neke zemlje, kao Ukrajinu i Belorusiju, da ilegalno učestvuje u unošenju evropske robe u Rusiju pod izgovorom da je njihova. Ruski graničari redovno vraćaju kamione navodeći da su nedavno sprečili ulazak 500 kilograma evropskog sira u Rusiju.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: