Rama: Podržaću srpsko predsedavanje OEBS-om

Svetske vesti - Ponedeljak 15.12.2014 - 12:43

Albanski premijer Edi Rama poručio je da će bezrezervno podržati Srbiju tokom predsedavanja OEBS-u 2015. i naglasio da Srbija više nije neprijatelj Albanije.

(Foto: ekathimerini.com) (Foto: ekathimerini.com)

- Srbija će 2015. postati prva zemlja regiona koja preuzima predsedavanje OEBS-u. Albanija će bezrezervno podržati Srbiju u ovom veoma važnom zadatku za naš region.  Srbija više nije naš neprijatelj, već sused koji je postao istinski partner u cilju izgradnje evropske budućnosti Balkana - rekao je Rama.

On je rekao da se Albanija nada da će videti napredak suseda i da će taj progres biti primećen kroz očigledno povećanje standarda sloboda i prava Albanaca u Preševskoj dolini.

- Ovo novo vreme na Balkanu je konačno donelo mir među Albancima gde god da oni žive, a koje čini neophodnim da naša zemlja ne samo drži korak sa evropskim izazovima u regionu, već i da nastavi putem mira i dijaloga sa Srbijom – rekao je Rama.


 

Blic, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: