Rusi krenuli za Lugansk

Svetske vesti - Četvrtak 14.08.2014 - 09:10

Konvoj ruske humanitarne pomoći nastavio je jutros put ka Ukrajini i kreće se južnim putem koji vodi u grad Lugansk, koji je pod kontrolom proruskih aktivista.

Pomoć krenula za Lugansk foto Beta AP Pomoć krenula za Lugansk foto Beta AP

Konvoj od oko 262 vozila bio je "parkiran" u vojnom skladištu u južnom ruskom gradu Voronježu od utorka uveče zbog neslaganja u vezi toga kako i gde preći u Ukrajinu, javila je agencija AP.

Konvoj ruske humanitarne pomoći uključuje generatore za struju, prehrambene proizvode, vodu, dečiju hranu, sanitetski materijal i vreće za spavanje.

Glas Rusije preneo je da je Donjeck cele prethodne noći granatiran kao i da su ukrajinska vojska i proruski aktivisti u Donjecku razmenjivali artiljerijsku vatru.

Podataka o žrtvama, zasad, nema, a grantirani su Budijonovski i Lenjinski reon na jugu Donjecka i Kujbiševski i Kijevski na severozapadu, naveo je Glas Rusije.
 

OK RADIO, Tanjug

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: