Rusi ušli na tenkovima u Slavjansk

Svetske vesti - Sreda 16.04.2014 - 12:45

Šest oklopnih transportera ušlo je u sredu ujutru u istočni ukrajinski grad Slavjansk, a na čelu kolone je na prvom vozilo istaknuta ruska zastava.

Proruske snage tenkovima zauzimaju Slavjansk (Foto: Beta?AP) Proruske snage tenkovima zauzimaju Slavjansk (Foto: Beta?AP)
Demonstranti u Kramatorsku uzeli su šest tenkova od Ukrajinske vojske, javljaju ukrajinski i ruski mediji. Šest transportera ušlo je u Slavjansk koji se nalazi u blizini ruske granice, a njih su oduševljeno pozdravili proruski aktivisti na kontrolnom punktu na ulazu u grad. 
 
Vojnici na tim vozilima nosili su zelene kamuflažne uniforme, automatsko oružje i minobacače. Bar jedan od njih na uniformi je nosio traku svetog Đorđa koja je postala simbol ruske pobune na istoku Ukrajine.
 
Kako je javio radio Glas Rusije, u gradu Kramatorsku, gde su ukrajinske snage juče zauzele aerodrom, viđeni su oklopni transporteri s ukrajinskim zastavama. Ukupno, prema tvrdnjama očevidaca, oko 300 ukrajinskih vojnika je u gradu. 
 
Ukrajinska vojska ušla je sa šest tenkova u Kramatorsk koje su zaustavili građani. Nakon toga pojavili su se i naoružani ljudi bez oznaka posle čega su vojnici napustili tekove. 
 
Rojters javlja da su naoružani proruski aktivisti preuzeli kontrolu nad zgradom gradske skupštine u Donjecku.

 

B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: