Rusko-američki odnosi nikad gori

Svetske vesti - Ponedeljak 20.10.2014 - 13:05

Rusko-američki odnosi "dotakli su dno" i takvo stanje će dugo trajati, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

- Otišli smo suviše daleko. Iskreno se nadam da je smanjen nivo saradnje došao do dna i da neće više ići dalje - rekao je Lavrov i ocenio da će period zahladnelih odnosa Rusije i SAD "dugo trajati".

Lavrov je, sa druge strane, rekao da jačanje ruskih odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskom unijom nema alternativu.

Mi postupamo na osnovu postavke da jačanje naših odnosa sa EU, kao i naših odnosa sa SAD, nema alternativu – kazao je Lavrov.

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je prošle nedelje da njegov američki kolega Barak Obama ima "neprijateljski stav" prema Rusiji.

Odnosi Vašingtona i Moskve su, zbog ukrajinske krize, najlošiji od raspada Sovjetskog Saveza 1991. godine.

SAD i Rusija se ne slažu ni po pitanju Sirije, gde više od tri godine traje građanski rat. Amerikanci podržavaju sirijsku opoziciju, a Rusi su saveznici režima sirijskog predsednika Bašara el Asada.


 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: