SAD: Ubijen napadač na policiju

Svetske vesti - Subota 13.06.2015 - 19:59

Muškarac osumnjičen da je iz oklopnog vozila pucao u blizini sedišta policije u Dalasu ubijen je pošto ga je policajac, pogodio iz snajpera, potvrdile su vlasti.

Napadač pronađen mrtav u svom oklopnom vozilu Napadač pronađen mrtav u svom oklopnom vozilu

Napadač je pronađen mrtav u svom oklopnom vozilu, na parkingu u predgrađu Dalasa, gde je nekoliko sati odolevao policajcima koji su ga opkolili.

Šef policije Dejvid Braun rekao je da je, pošto je napadač pogođen, policija izgubila kontakt s njim.

Njegova smrt nije odmah potvrđena, jer policajci nisu mogli da se približe vozilu zbog opasnosti da se u njemu nalazi eksploziv, preneo je AP.

Napadač na policijsku stanicu u Dalasu kaže da je želeo da je digne u vazduh jer mu je policija oduzela dete i optužila ga da je terorista, navode iz policije.

Iz policije su takođe istakli da je napadač identifikovan kao Džejms Boulver, prenosi BBC.

Međutim, policijski načelnik Dalasa Dejvid Braun istakao da ne može još da potvrdi njegov identitet, ali je naveo da je policija upoznata sa tri slučaja porodičnog nasilja u kome je osumnjičeni učestvovao .

Osim toga, iz policije ističu da je bilo više napadača na policijsku stanicu, kao i da izjave očevidaca otežavaju utvrđivanje tačnog broja napadača.

Građani koji žive u blizini policije stanice su evakusani, dok se specijalni timovi bave torbama sa eksplozivom koje su pronađene u blizini stanice.

Jedna od torbi je eksplodirala dok je policijski robot pokušao da je pomeri.

Osim toga, iz policije takođe navode da istražuju sumnjiv paket koji se nalazi ispod jednog njihovog vozila ispred stanice, kao i jedan paket u kontejneru.

Jedan od građana koji živi blizu mesta na kojem se desio vatreni obračun rekao je za BBC „da se nakon pucnjave desila velika eksplozija koja je zatresla prozore“.

„Sada se nalazimo u podrumu zgrade bez hrane i vode“, rekao je on.

Podsećamo, kako su mediji jutros preneli, nepoznati počinilac pucao je iz oklopnog vozila na policijsku stanicu u Dalasu nakon čega je došlo do policijske potere i vatrenog obračuna.
 

B92

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: