Sastanak Putina i Trampa u komšiluku?

Svetske vesti - Petak 10.02.2017 - 16:33

Moskva, Ljubljana -- Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da nema ništa protiv toga da Ljubljana bude moguće mesto sastanka s američkim kolegom Donaldom Trampom.

Putin nema ništa protiv Ljubljane FOTO: AP Putin nema ništa protiv Ljubljane FOTO: AP

Ipak, Putin je istakao da o tome ne odlučuje samo Moskva.

"Što se tiče Ljubljane i Slovenije uopšte, to je predivno mesto za takvu vrstu dijaloga, ali to ne zavisi samo od nas, zavisi od niza faktora...", rekao je Putin posle razgovora s predsednikom Slovenije Borutom Pahorom, prenela je agencija Tas.

Putin je kazao da, ukoliko takav sastanak bude zakazan, nema ništa protiv toga da sastanak bude u Ljubljani.

"Već smo imali takve sastanke u Ljubljani", rekao je Putin, očigledno misleći na njegov sastanak s Trampovim prethodnikom Barakom Obamom.

Putin je naveo da unapred želi da se zahvali Sloveniji na spremnosti da organizuje takav sastanak.

"Ipak, to ne zavisi samo od nas, ali naravno da smo spremni za to", istakao je Putin.

Putin je pohvalio Trampove izjave o neophodnosti obnavljanja narušenih veza Rusije i SAD, navodi AP.

Moskva čeka da se Trampova administracija pripremi za dijalog, kazao je Putin, dodajući da Moskva i Vašington mogu zajednički da se bore protiv pretnje teorizma i da rešavaju druge globalne probleme.

Agencije podsećaju da je Trampova supruga Melanija rođena i odrasla u Sloveniji, a portal Politiko je danas objavio da predsednik Slovenije Borut Pahor želi da organizuje susret dvojice lidera u Ljubljani.

Inače, srpski tabloidi su nekoliko puta spominjali mogućnost da se Tramp i Putin prvi put sastanu u Beogradu, ali nikakvih zvaničnih informacija o tome nije bilo.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: