Srušio se ruski bombarder Tu-95

Svetske vesti - Utorak 14.07.2015 - 11:32

Ruski strateški bombarder Tu-95 srušio se tokom trenažnog leta, 80 km od grada Habarovska, na istoku Rusije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Tehniči problem najverovatnije uzrok pada. Foto: Gettyimages Tehniči problem najverovatnije uzrok pada. Foto: Gettyimages

Neimenovani izvor rekao je za RIA Novosti da je tehnički problem prouzrokovao pad aviona.

“U avionu nije bilo municije. Pao je u pustoj oblasti, tako da nema nikakvih oštećenja na zemlji“, navedeno je iz Ministarstva odbrane.

Nesreća se dogodila nedaleko od vazduhopolovne baze Litvoka, udaljene 60 kilometara od Habarovska, prenosi ruska agencija TASS dodajući da se sumnja da je uzrok pada otkazivanje rada tri jedinice za napajanje.

TASS je naveo da su transportni avion An-12 i transportni helikopter Mi-8 poslati da pokupe posadu koja se katapultirala pre pada.

Tupoljev 95, poznatiji kao “Medved“ je veliki četvoromotorni strateški bombarder, a ruska vojska ga koristi od 1956. godine.

"Tu-95" može da nosi rakete težine i do 12.000 kilograma, uključujući i nuklearne bojeve glave. Očekuje se da ovaj tip aviona bude u službi bar do 2040. godine.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: