Švendiman novi tužilac za zločine na Kosovu

Svetske vesti - Četvrtak 11.12.2014 - 20:13

Amerikanac Dejvid Švendiman imenovan je za novog glavnog tužioca Specijalnog istražnog tima za zločine koji su se dogodili na Kosovu prema navodima iz izveštaja specijalnog izvestioca Saveta evrope Dika Martija, saopšteno je iz EU.

(Ilustracija) (Ilustracija)

Na čelu tima do sada je bio američki tužilac Klint Vilijamson kojem je mandat istekao 23. avgusta.

Dik Marti je svoj izveštaj predstavio u januaru 2011. godine pod nazivom "Nečovečno postupanje sa ljudima i nezakonita trgovina ljudskim organima na Kosovu".

U saopštenju se navodi da Švendiman ima veliko iskustvo u domaćim i međunarodnim slučajevima krivičnih istraga, kao i da je njegov izbor signal "snažne posvećenosti" da se dovedu do kraja slučajevi koje je započeo Vilijamson, ali i istraži sve što može da proistekne iz započetih predmeta.

Vilijamsov izveštaj predstavljen je 29. jula, a u njemu je taj tužilac naveo da veruje da ima potvrde za "desetak" slučajeva trgovine organima od strane pripadnika samozvane Oslobodilačke vojske Kosove.
 

Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: