Teroristi napali Nigeriju

Svetske vesti - Petak 17.07.2015 - 16:26

Najmanje 64 osobe su poginule u nekoliko napada bombaša samoubica na severozapadu Nigerije. Stanovništvo te zemlje iz straha odbija da napusti kuće dok traje proslava Ramazanskog bajrama.

bombasi samoubice razneli 12 osoba u Damaturu FOTO: ibtimes.co.uk/ Eric Ekwere bombasi samoubice razneli 12 osoba u Damaturu FOTO: ibtimes.co.uk/ Eric Ekwere
 
Dve žene, bombaši samoubice, ubile su 12 osoba na svetom mestu u nigerijskom gradu Damaturu, navela je policija a preneo je AP.
 
Nekoliko sati ranije, u gradu Gombe su eksplodirale dve bombe, a 50 osoba je poginulo dok su kupovali robu na pijaci, navela je Nacionalna agencija za upravljanje krizom.
 
Portparol agencije Sani Dati istakao je da je još 75 osoba ranjeno i prevezeno u dve okolne bolnice, prenosi Tanjug.
 
Sumnja se da su ekstremisti "Boko Harama" u Nigeriji krivi za poslednji u nizu napada, tokom kojih je nedavno stradalo više stotina osoba.
RTS/OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: