Tesla baterije umesto struje?

Svetske vesti - Petak 13.02.2015 - 12:06

Kompanija Ilona Maska "Tesla motors" planira da u narednih šest meseci lansira "Tesla baterije" koje će navodno moći da celo domaćinstvo snabedevaju energijom.

Ilon Mask, foto Beta/AP Ilon Mask, foto Beta/AP

"Uskoro ćemo predstaviti Tesla kućnu bateriju, bateriju za široku potrošnju koju će ljudi moći da koriste u svojom domovima i firmama", rekao je prvi čovek kompanije Ilon Mask.

On je rekao da je ceo razvojni proces završen, a izvršni direktor za tehnološka pitanja Džej Bi Strobel rekao je da je "ideja zaista sjajna" i da će u naredna dva-tri meseca ceo projekat biti predstavljen javnosti.

"Veoma smo uzbuđeni", rekao je on, ne želeći da otkriva više detalja.

Kako prenosi "The Verge", napunjena baterija bi mogla da nedelju dana isporučuje dovoljno energije za jedno domaćinstvo.

Milijarder i vizionar Mask je o ovoj ideji pričao ranije, kada je otkrio da "kompanija radi na nečemu što se stavlja u kuće, ne u automobile".

"Pokušavamo da napravimo nešto što bi bila zaista kul baterija. Bile bi kao baterije za Model S, bile bi dugačke i ravne, debele pet inča, kačile bi se na zid i imale bi neki lep oklop, integrisan inverter i radile bi po principu plug and play", rekao je Mask.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: