Turska: 21 novinar pred sudom

Svetske vesti - Petak 29.07.2016 - 12:59

Istanbul -- Pred sudije u Istanbulu je izveden 21 novinar, nakon što su bili u pritvoru u okviru oštrih mera koje turske vlasti primenjuju posle neuspelog pokušaja puča.

Turski novinari ispred suda pružaju podršku uhapšenim kolegama ; Foto: AP Turski novinari ispred suda pružaju podršku uhapšenim kolegama ; Foto: AP

Na televizijskim snimcima vidi se kako policajci u petak sprovode novinare do sudnice, a reč je od 21 od 42 novinara za čiji su pritvor u ponedeljak izdati nalozi, dok vlasti i dalje tragaju za onima koji su još na slobodi, javlja AP, pozivajući se na tursku agenciju Anadolija.

Turska je proglasila vanredno stanje posle propalog puča u kojem je ubijeno 290 ljudi, a oštre mere primenjuje protiv osumnjičenih za veze sa muslimanskim sveštenikom Fetulahom Gulenom koji živi i SAD i koga vlada optužuje za ogranizovanje puča, što on poriče.

Oko 16.000 ljudi je pritvoreno zbog navodnih veza sa pobunom, dok je zbog istih tih optužbi desetine hiljada državnih službenika otpušteno.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: