U Hrvatskoj i dalje traje borba s vatrom

Svetske vesti - Utorak 21.07.2015 - 20:40

Hrvatski vatrogasci se i dalje bore s velikim požarima na poluostrvu Peljašac i ostrvu Korčuli u kojima je izgorelo više od 900 hektara površine.

Evakuisani meštani i turisti. FOTO: Srećko Niketić / Cropix Evakuisani meštani i turisti. FOTO: Srećko Niketić / Cropix

Kuće su zasad odbranjene i nema nastradalih. Uz vatrogasce i meštane, u gašenju požara učestvuju vojni avioni i helikopteri.

Požarišta u Smokvici na Korčuli i na lokaciji Potomje na Pelješcu predveče će obići premijer Zoran Milanović, ministar policije Ranko Ostojić i odbrane Ante Kotromanović.

Stanje na terenu je, prema izveštajima lokalnih medija, bolje nego jutros kada je vatra pretila kućama. Gori gusta borova šuma.

Veliki požar na Pelješcu buknuo je sinoć, a oko tri ujutro vatra se približila kućama u Trsteniku. Oko 50 meštana i turista je evakuisano.

Prema poslednjim informacijama, kuće su zasad odbranjene, ali se većina stanovnika još nije vratila svojim kućama, jer čekaju da vatra bude potpuno stavljena pod kontrolu.

U požaru koji je izbio na dva mesta pričinjena je velika šteta – izgoreli su maslinjaci, vinogradi, borova šuma, automobili, staja i jedna vinarija. Izgorelo je oko 400 hektara površine.

B92,OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: